Tuottajat

Alla on listattu tuottajat, joilta voit kysyä tuotteistamme.

Raimo Oikarainen, Sodankylä  Highland Cattle.
Olli-Pekka Siirtola, Sodankylä Highland Cattle.
Risto Yrjänheikki, Rovaniemi, Highland Cattle
Tapani Kuusela, Simo, Highland Cattle
Tiina Torvinen, Ranua, Hereford

Miksi Highland cattle?

Highland on luonteeltaan rauhallinen, säyseä ja peloton. Se kiintyy omiin alueisiinsa ja omaan hoitajaansa. Suomalainen Ylämaan karja polveutuu Ruotsin, Tanskan ja Saksan tuontieläimistä. Kantakirjoissa verilinjat ulottuvat aina Skotlantiin. Suomesta löytyy myös ns. Kanadan Highlandien jälkeläisiä. Jalostuksen tuloksena se eroaa pidemmistä jaloistaan ja sirommasta rakenteestaan.

Highlandeilla on erittäin tehokas ruoansulatus. Skotlannissa niitä käytetään lammastalouden apuna hoitamaan laitumia, jotta herkkien alueiden kasvitasapaino pysyisi hyvänä. Vuosisatainen kehitys Skotlannin ylämaiden karuilla nummilla on rakentanut Highlandeihin erinomaisen tehokkaan ravinteidenottokyvyn, Highland on kilpailukykyinen myös lihamarkkinoilla, sillä liha on hyvin maukasta, tummaa ja marmaroitua.

Highland on tehokas laiduntaja, ja näin ollen mitä sopivin hyödyntämään luonnonlaitumia, hakamaita ja joutomaita. Highlandeja käytetään monissa Euroopan maissa kasvistoltaan herkkien luonnon-suojelualueiden hoitamiseen, Suomessa rotu on suosittu perinnebiotooppien ja maisemanhoito kohteiden laiduntaja.

Scottish Agricultural College (yliopistotasoinen maatalousoppilaitos) on tutkinut asiaa ja todennut, että Highland-lihassa on vähemmän rasvaa ja kolesterolia ja enemmän rautaa ja proteiineja kuin keskivertaisessa naudanlihassa.

Tuotteet

Hinnasto

Nmike Hinta Varastossa
Jauheliha15 € / kg On
Pataliha/Lapa18 € / kg On
Suikaleliha20 € / kg On
Kulmapaisti22 € / kg On
Pyöröpaisti22 € / kg On
Ulkopaisti22 € / kg On
Sisäpaisti22 € / kg On
Paahtopaisti24 € / kg On
Entrecote36 € / kg On
Ulkofile39 € / kg On
Sisäfile49 € / kg On
Etuselkä17 € / kg On
Rinta17 € / kg On
Tilaa tästä!

Highland on tehokas laiduntaja

Highland on tehokas laiduntaja, ja näin ollen mitä sopivin hyödyntämään luonnonlaitumia, hakamaita ja joutomaita. Highlandeja käytetään monissa Euroopan maissa kasvistoltaan herkkien luonnon-suojelualueiden hoitamiseen, Suomessa rotu on suosittu perinnebiotooppien ja maisemanhoito kohteiden laiduntaja.

Scottish Agricultural College (yliopistotasoinen maatalousoppilaitos) on tutkinut asiaa ja todennut, että Highland-lihassa on vähemmän rasvaa ja kolesterolia ja enemmän rautaa ja proteiineja kuin kekeskivertaisessa naudanlihassa.

Pala Highland paisti Keskivertonaudan paisti
Rasva 4,2 13,5
Kolesteroli 45,8 63,0
Proteiini 22,4 18,9
Rauta 2,0 2,3
Pala Highland lapa muu lapa
Rasva 4,7 10,6
Kolesteroli 42,2 63,0
Proteiini 21,6 20,2
Rauta 2,3 1,9
Pala Highland file muu file
Rasva 7,1 22,8
Kolesteroli 37,0 67,0
Proteiini 21,8 16,6
Rauta 2,3 1,6
Pala Highland keskiverto muu keskiverto
Rasva 4,5 15,6
Kolesteroli 40,9 64,3
Proteiini 20,7 18,6
Rauta 2,1 2,0

Yhteystiedot


Risto Yrjänheikki, Rovaniemi, Highland Cattle
050 585 0728
risto.yrjanheikki[at]elisanet.fi

Tapani Kuusela, Simo, Highland Cattle
040 705 2241
tapani.kuusela[at]pp2.inet.fi

Tiina ja Marko Torvinen, Saariharju, Hereford
0400 462 021

Raimo Oikarainen, Sodankylä, Highland Cattle
0400 215 324
raimo.oikarainen[at]suomi24.fi

Olli-Pekka Siirtola, Sodankylä, Highland Cattle
040 760 5956


Lähetä viesti